Történetünk

A Tirannosz Házak Nemzetközi Szövetsége egy kis missziós szervezet, amit a világ hét országában lévő 16-17 diákközösség alkot. A különböző kollégiumok jellege a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva változik, azonban vannak olyan alapvető célok és értékek, melyek mindegyik Tirannosz Háznál közösek: spirituális fejlődés, sport, teológiai ismeretekben való növekedés, közös missziós tevékenység.

Az első Tirannosz Házat 1959-ben Charles és Elouise Corwin alapította Tokióban. Felismerték, hogy az egyetemre (és ezzel vidékról a fővárosba) kerülő diákoknak sokat segíthet egy olyan kollégium, ahol tanulmányaik mellett lelkileg és teológiailag is fejlődhetnek. A Tirannosz Ház az évek során egy jól működő fiúkollégiummá vált. Felvették a kapcsolatot a helyi evangéliumi diákszövetséggel, a későbbiekben számos diákkör vezetője a ház lakói közül került ki.

A tokiói kollégium diákjai később országszerte, és külföldön is vezető pozíciókba kerültek. Az egyik diák Indiában kezdett el dolgozni, s mivel a kollégiumi évek nagy hatással voltak rá, alapított egy TIrannosz Házat Indiában. 2000 szeptemberében nyitotta meg kapuit az első európai Tirannosz Ház Prágában.

A Budapesti Tirannosz Ház kialakítása már a '90-es évek második felében elkezdődött, az első diákok pedig 2003 szeptemberében költözhettek be a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épületének tetőterébe. Az első ütemben kilakított 10 férőhelyre az induláskor 6 diák nyert felvételt, azóta minden évben 1-2 fővel gyarapodtunk. A végső kialakítás után 16-17 hallgató elhelyezésére nyílik lehetőség.

A Tirannosz Ház egy keresztény, felekezetközi fiúkollégium Budapest belvárosában. Lakóink a főváros különböző egyetemeinek, főiskoláinak hallgatói, akik tanulmányaik mellett egyfajta tanítványképzésben vesznek részt egy nevelőtanár és a felsőbbéves diákok vezetésével.

Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink ne csak egy-egy területre koncentráljanak, hanem az egész személyiségük fejlődjön. Szeretnénk, hogy a kollégiumból kikerülő diákok jól képzett szakemberként, érett keresztényként váljanak gyülekezeteik és az egész társadalom javára.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de